Membri

ROMÂNIA
 Asociaţia Cadrelor Militare
de Căi Ferate şi Transporturi (A.C.M.C.F.Tp)
Str. Gr. Cobălcescu nr.28, Sc.A, parter, camera 1
Sector 1 Bucureşti telefon 314.50.00/420
      2007                                                                                                 

Stimate coleg

            Asociaţia Cadrelor Militare de Căi Ferate şi Transporturi a fost creată în urmă cu 15 ani de un grup inimos de cadre militare în rezervă şi în retragere cu scopul de a susţine interesele pensionarilor militari în dialogul cu societatea, cu legea, cu puterea. S-a urmărit ca celor ce şi-au slujit ţara sub arme zeci de ani, cu onestitate şi neprecupeţită râvnă, să le fie garantate, în amurgul vieţii, o existenţă tihnită şi decentă, o reală protecţie socială, o asistenţă medicală civilizată şi eficientă, o elementară deferenţă.
             Să fiţi sigur că nimeni, în afara celor ce au purtat uniforma armatei nu-şi va asuma, deliberat şi altruist, o asemenea obligaţie. Singurii care o fac suntem noi, asociaţia afiliată la U.N.C.M.R.R.
Unele realizări se văd şi... cu ochii închişi: grupa a-II-a de muncă pentru toţi care au lucrat în unităţi de căi ferat; permise de călătorie pe calea ferată pentru cei ce au mai mult de 24 de ani în unităţile de c.f., o pensie mai bună ca alte categorii sociale, îmbunătăţirea asistenţei medicale şi a tratamentului în spitale şi ambulatorii, o mai bună aprovizionare cu medicamente a spitalelor şi farmaciilor armatei, accesul mai  lesnicios în staţiunile de odihnă şi traament, etc.
Însă-şi faptul că ne putem reîntâlni şi depăna amintiri, să ne cunoaştem necazurile şi bucuriile, să întărim legăturile între promoţii şi generaţii, să organizăm acţiuni comune, sunt lucruri care nu se pot face fără ACMCFTp.
Din păcate entuziaştii de acum 15 ani au îmbătrânit cu un deceniu şi jumătate, o parte din ei au trecut în lumea celor drepţi. Se simte acut nevoia de infuzia noilor pensionari militari care să realizeze mai departe scopurile asociaţiei, să facem fructuos schimbul de opinii şi să preia cât mai curând pârghiile conducerii.
DE CE ÎN ACMCF ?
1. Să cultivăm tradiţiile de peste 130 de ani ale armei, în strânsă relaţie cu Istoria Căilor Ferate Române;
2. Să menţinem cultul pentru ţară, pentru imnul naţional, pentru tricolorul românesc, pentru eroii şi veteranii armei căi ferate şi transporturi militare;
3. Să dezvoltăm legăturile colegiale, prieteneşti şi de camaraderie ale celor peste 1000 de cadre militare de diferite arme şi specialităţi, care au activat în unităţi şi formaţiuni militare de căi ferate şi transporturi;
4. Să ne informăm asupra ce este nou în armă pentru a fi în măsură, la nevoie, să ne servim ţara şi să informăm la rândul nostru colegii cadre militare mai tinere cu ştiinţa şi experienţa noastră din anii pe care i-am petrecut în arma căi ferate şi transporturi militare;
5. Să acţionăm împreună pentru protecţia socială a cadrelor şi familiilor lor, pentru pensii decente şi drepturi legale specifice ce ni se cuvin;
6. Să susţinem interesele legale comune şi dreptul la onoare şi demnitate în faţa organelor statului, ale diferitelor organizaţii, asociaţii şi fundaţii care sunt constituite şi acţionează legal;
7. Să ne ajutăm colegii şi familiile, pe baza principiului solidarităţii, în caz de boală, accident, deces sau alte greutăţi careot apărea, uneori inerent, în viaţa noastră, dar şi la împlinirea unui număr ,,rotund’’de ani, sau evenimente importante din viaţa de familie;
8. Să nu fim singuri şi să nu ne simţim singuri când necazurile şi numărul de ani ne apasă;
9. Să ne dăm reciproc un pic de bucurie, de nădejde, de speranţă şi de încredere atunci când greutăţile vieţii ne încearcă.
10. Să ne organizăm pentru a sărbătorii împreună momentele importante din viaţa armei, a unităţilor şi formaţiunilor militare de căi ferate şi transporturi, alte aniversări importante ale asociaţiei şi ale promoţiilor de absolvenţi (Şcoala Militară, Academia de Înalte Studii Militare, Cursuri, etc.), dar şi la împlinirea unui număr ,,rotund’’ de ani, sau evenimente importante din viaţa de familie;
11. Să conducem pe ultimul drum, cel fără de întoarcere, atunci când sorocul vine, pe colegii noştri care-şi încheie numărarea anilor vieţii pe acest pământ.
Stimate coleg,
Dacă măcar unul dintre argumentele de mai sus, sau şi altele, vă determină să vă alăturaţi nouă, vă aşteptăm şi vă mulţumim. Ne face plăcere ca, împreună cu dumneavoastră să aduceţi şi alţi colegi care nu ne-au găsit încă. Şi nu uitaţi un lucru foarte important: împreună se trăieşte mai mult.    
            Adresa noastră din Bucureşti este în str. Grigore Cobălcescu nr. 28, intrarea A, parter, camera 1, sectorul 1, oficiul poştal nr.1, cod poştal 010195, telefon 314.50.00 interior 420 (unde are sediul şi Asociaţia Ofiţerilor de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate). Aici ne puteţi găsi în fiecare zi de miercuri, între orele 10.00 – 13.00. Ne puteţi contacta şi pe web-site-ul asociaţiei la http://acmcftp.biografi.org (scrisă pe bara de adrese).

CONSILIUL DIRECTOR AL A.C.M.C.F.Tp.
Preşedinte:Col.(r) Mihai Costache Humă
                (fost-10 ani)
 
                                                               

                                                                          CE NE PROPUNEM

     1.Întărirea A.C.M.C.F.Tp prin primirea de noi membri;
contactarea tuturor colegilor care nu sunt încă membri, pe promoţii.
     2.Acţiuni pentru constituirea filialelor la Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani şi Rm. Vâlcea;
consolidarea celor existentei şi dobândirea statutulu de persoană juridică;
studierea utilităţii şi posibilităţii constituirii în Bucureşti a filialelor pe sectoare.
     3.Analiză şi propuneri pentru avansarea la gradul următor şi acordarea titlurilor de membrii deonoare,
 ordine, medalii şi alte distincţii, ofiţerilor şi subofiţerilor care se disting în activităţile asociaţiei;
în conformitatecu prevederile art. 67 din Legea nr.80/1995 şi a normelor stabilite.
     4.Completarea şi actualizarea muzeului armei căi ferate şi transporturi militare;
o mai armonioasă prezentare a ramurilor transporturi şi construcţii căi ferate;
punerea muzeului în circuit educaţional şi integrarea acestuia în Muzeul Logisticii;
     5.Studierea în continuare a materialelor specifice de căi ferate şi transporturi militare din arhivele
 S.M.G., Muzeului Militar, Arhivele M.Ap. (02405 Piteşti), Muzeul Căilor Ferate şi cele aflate la structurile locale teritoriale, pentru scrierea istoriei armei căi ferate şi transporturi militare;
se decontează transportul la Piteşti şi cazarea la Căminul Militar al garnizoanei.
           6.Pregătirea şi publicarea edţiei a II-a a monografiei ,,Cavalerii Roţii Înaripate’’, iar în perspectivă, poate, istoria separată a comandamentului  brigăzii, a regimentelor şi batalioanelor de căi ferate.
           7.Organizarea sărbătoriri unor evenimente importante din istoria armei c.f. şi tp.m.
                   -Ziua Eroilor-Înălţarea Domnului şi a veteranilor armei căi ferate şi transporturi militare  (prin depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor CFR si la Monumentul ,,LEUL’’);
Aniversarea A.C.M.C.F.Tp – 22 septembrie - este a 15-a aniversare (album foto cu aspecte din viaţa
 asociaţiei, diplome,insigne, plachete aniversare);
Ziua armei căi ferate şi transporturi militare – 17 noiembrie  2007-va fi şi ziua promoţiilor.
         8.Picnicuri în apropierea localităţilor de reşedinţă şi excursii de 4-5 zile în diferite regiuni ale ţării, cu suportarea cheltuielilor de către participanţi.  
         9.Plăci omagiale pentru Comandamentul Brigăzii, pentru Regimentele şi Batalioanele de Căi Ferate desfiinţate, ăn garnizoanele unde acestea au funcţionat;
        10.Continuarea luptei pentru modificarea O.G. nr.112 din 30 august 1999 privind călătoriile gratuite pe  c.f. ăn sensul scăderii sub 25 de ani a vechimii în fostele structuri ale brigăzii de căi ferate.
        11.Monitorizarea aplicării legislaţiei care priveşte pensiile militare şi determinarea autorităţilor să asigure indexarea acestora pentru a devansa indicele real de creştere a preţurilor.
        12.Să acţionăm pentu aplicarea prevederilor Legii nr.164/2001, privind condiţiile spciale şi deosebite de muncă şi cadrelor militare pensionate anterior datei de 10 aprilie 2001; pentru funcţionarea în Bucureşti şi în garnizoanele mari a cluburilor pensionarilor militari;  pentru modificarea art. 70 din Codul Fiscal în sensul de a permite şi pensionarilor să redirecţioneze 2% din impozitul plătit în anul expirat pentru asociaţii care sunt constituite şi funcţionează legal.
        13.Promovarea imaginii armei şi asociaţiei prin scrierea de articole în presă;
Inclusiv profiluri biografice ale ofiţerilor şi subofiţerilor cu merite deosebite.
           14.Ajutorarea colegilor şi familiilor în caz de boală, accidente, deces;
Constituirea şi gestionarea fondului de ajutor în valoare de 50% din cuantumul cotizaţiei lunare . Creşterea şi diversificarea formelor de ajutor în caz de nevoie.
            15.Inervenţii ferme la Ministerul Sănătăţii şi Familiei pentri îmbunătăţirea asistenţei medicale şi asigurarea corespunzătoare cu medicamente a spitalelor şi farmaciilor militare.
     16.Îmbunătăţirea activităţii departamentelor pe domenii de activitate:
Departamentul organizatoric şi colaborări;
Departamentul tradiţii, memorialistică, locuri istorice;
Departamentul probleme sociale, protecţie şi ajutor;
Departamentul juridic, relaţii publice, imagine şi întâlniri jubiliare (presă şi tipărituri);
- Departamentul buget-finanţe;
Departamentul evidenţă şi arhivă ;
Aşteptăm şi angajarea dumneavoastră la realizarea acestor obiective sau a altora pe care doriţi să ni le
 sugeraţi. Veniţi la sediul asociaţiei şi nu veţi regreta întâlnirea cu colegii de armă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu